Skære i plexiglas

Hvad skal jeg bruge til at skære den til med? Skær i plexiglas , cirker og firkanter. Skære i plexiglas med overfræser? Men når jeg skal skære den u flækker den bare.

Ja nu er jeg kommet i gang med mit casemod.

Har fået fat i noget plexiglas og skal til og skære det. Men hvordan skære man det bedst ud så det ikke går i stykker og splinter. Min far skal nemlig ned på et værksted imorgen hvor de har en båndsav er det bedst og skære det ud på den?

Det er modstandsdygtig mod stød og således er anvendt ofte i sportsudstyr , køretøjsdele og en lang række andre anvendelser. Selvom du kan skære plexiglas ved hjælp af traditionelle motorsave , kan du også skære det i hånden med en skarp kniv. Hej gruppe, Om jeg er havnet i rette gruppe med mit spørgsmål, er jeg i tvivl om, men jeg prøver 🙂 Jeg har brug for at save, skære , bore og slibe i plexiglas , men jeg er i tvivl om hvilket værktøj jeg skal bruge, for at undgå det bare smelter.

Jeg skal kunne arbejde ret detaljeret og kanterne må ikke flosse eller lignende. Jeg står og skal skære et stykke plexi ud.

Jeg ahr en fodholdsvis stor plade, men skal bruge et mindre stykke. Hvordan skærer man det, sådan at man undgår at flække det ? Angående at skære i plexiglas , så skar jeg først med en kniv en dyb rille, og så kunne jeg brække det. Det gav en flot skærekant uden splinter.

Bageefter brugte jeg dog en elektrisk stiksav til at skære ud i pladen. Ved at køre meget, meget langsomt og bruge en metalklinge, så kunne jeg skære igennem . Du behøver ikke at skære. Skær med en hobbykniv og en stål- lineal en nogenlunde kraftig ridse og læg pladen med ridsen opad over bordkanten. Bræk ned – brug evt et brædt for at være sikker på at kraften du brækker med er jævnt fordelt. Det giver et meget pænt snit – pænere end en . Plexiglas har trods sin hårdhed en blød overflade.

Rengøring skal derfor foretages med milde midler som sæbevand og blød klud. Anvend ikke mikrofiberklude, da disse medfører ridser i glasset. Gør glasset af med en blød stofklud eller vaskeskind. Hulemester Allan siger, at vi skal passe på, at det ikke flækker, når vi arbejder med det.

Vi skal bore for i hullerne og være meget forsigtige, for man kan også skære sig på plexiglas , men jeg kan se, at det kommer.

Køb dine byggeplader online her. Her finder du et stort udvalg af klar, opal eller farvet plast i rør, hele plader eller tilskåret på mål, til de bedste priser. Du kan også få bearbejdet dit plast efter dine behov og finde relevant tilbehør. Lystransmission på , på højde med almindeligt glas. Meget vejrbestandig, kan bruges udvendig.

Splintrer ikke som glas. Nemt at skære i med fintandet rundsav, stiksav eller håndsav.